Virtuális barangolásra hív a Paks II. Zrt. új Facebook-rovata

2020.04.16. 7:45
A Paks II. Zrt. közelmúltban indult Facebook-rovata, a Térségünk – értékünk sorozat negyvenhét települést mutat be.

A térség értékeire hívja fel a figyelmet legújabb Facebook-rovatában a Paks II. Zrt. Néhány hete indult útjára Térségünk – értékünk címmel az új sorozat, amelynek segítségével negyvenhét településre juthatnak el a virtuális barangolásra vállalkozók. 

A Paksi Atomerőmű évtizedek óta él szimbiózisban a létesítményt övező térséggel. A környező településeken érthető módon a Paks II. projekt iránt is élénk az érdeklődés. A beruházás környezetében fekvő falvak, városok képviseletére, a párbeszéd és az információcsere elősegítése érdekében jött létre a Paksi Társadalmi Tanács, amelyet ma negyvenhét település alkot. A Paks II. Zrt. kiemelt figyelmet szentel a beruházást befogadó térségnek, így az ott lakók közvetlen tájékoztatásának is. A térségben élők a beruházás minden jelentős momentumánál első kézből kaptak, kapnak információt hol a helyi sajtón keresztül, hol lakossági fórumok útján vagy egyéb kommunikációs eszközök – hírlevél, roll-upok – segítségével. Az atomenergia, az atomerőmű és a Paks II. projekt szerepét, jelentőségét bemutató mobil kiállítás, azaz az interaktív kamion is végigjárta már a környék településeit, de ugyanitt debütált az információs sátor is.

A hagyományos eszközök mellett az újabb kommunikációs felületeket is igénybe veszi a két új atomerőművi blokk építését koordináló projekttársaság. Ilyen a cég közösségi oldala is, ahol az aktuális információk mellett rendre jelentkezik tematikus rovatokkal is. Nemrégiben zárult a klímavédelemhez kapcsolódó sorozat, amely a sokatmondó TámogAtom cím alatt arra vállalkozott, hogy rövid, lényegre törő üzenetekkel tudatosítsa a lehető legtöbbekben azt a tényt, hogy az atomerőművek működésük során nem bocsátanak ki szén-dioxidot, ezért fontos szerepet játszanak a klímavédelemben.

A közelmúltban indított, Térségünk – értékünk elnevezésű rovat szintén fontos üzenetet közvetít, mégpedig azt, hogy Paks térsége – Dunán innen, Dunán túl – rengeteg kincset rejt. Az új rovat nem vállalkozik ezek tételes felsorolására, csupán felvillant közülük egyet-egyet sorra „járva” a településeket. 

A sorozat célja, hogy tovább erősítse a kapcsolatot a projekttársaság és a települések között. Remélhető, hogy sokan felfedezik majd a településüket bemutató fotót, rövid leírást és segítik egy-egy megosztással azt, hogy ezt mások is megtegyék. És ha már a Paks II. Zrt. Facebook-oldalán járnak, értesülnek a projekthez kapcsolódó egyéb hírekről is.