Maximalista az élet minden területén, legyen szó munkáról vagy tanulásról. Kósa Olgát a szerelem hozta Magyarországra, Paksra. A várost, a magyar nyelvet nagyon szereti, akárcsak a hivatását. A Törzskari Igazgatóság vezető szakfordító–szaktolmácsa kislányként arról álmodott, hogy operetténekes lesz.
2023.02.8.
Szakterületén belül széles körű ismeretekkel rendelkezik, tudása sokrétű, szakmai tudásfejlesztés iránti vágya két évtized szakterületi tapasztalat után is lankadatlan. Eger majd Debrecen, később az USA, aztán Norvégia és Budapest után már hat éve Pakson dolgozik Papp Henrietta fizikus – olvasható az Atomszféra friss számának Munkában című rovatában.
2023.02.1.
A tudatos internethasználatra bátorítja a felhasználókat Bogáncs Tamás János, aki praktikus tanácsokkal is szolgál az Atomerőmű magazin olvasóinak. A Paks II. szakemberével beszélgetünk az új paksi blokkok kibervédelméről, és kiderül az is, mi köze a hagymahéjnak a biztonsághoz. (Az Atomerőmű magazin cikke.)
2023.01.26.
Az új paksi blokkok tervezett üzemideje hatvan év, de a nukleáris szakmában ismert, hogy nagy tartalékkal tervezik a berendezéseket, így még ennél is hosszabb üzemidővel számolhatnak. Így vagy úgy: a Paks II. projekt komoly perspektívát kínál a fiataloknak. A húszas évei elején járó Doma, Vivien és Marci kivételes lehetőségnek tartja, hogy egy új atomerőmű építésén dolgozhat. (A cikk az Atomerőmű magazinban jelent meg.)
2022.12.21.