Vajon mi köti össze Új-Zélandot, Indonéziát, Burkina Fasót és Angliát Pakssal? Egy, ma a Paks II. projekt csapatát erősítő szakember: Sidló Tibor Gábor személye. A Műszaki Igazgatóság Építészeti Osztályának geotechnika szakterület-vezetője a felsoroltak mellett még legalább féltucatnyi országban dolgozott azt megelőzően, hogy a Paks II. Zrt. munkatársa lett. A Magyar Építők cikke.
2024.04.05.
Részese volt az atomerőmű üzembehelyezésének, dolgozott az üzemeltetésén, gyarapította ismereteit a magánszektorban, majd visszatért hivatásához, hogy részt vegyen az új atomerőmű építésében. Pásztor Imre, a Paks II. Zrt. Műszaki Igazgatóságának főmérnöke klasszikus értelemben vett hivatásként tekint az atomenergiára. Vallja, hogy ebben a szakmában nincs felemelőbb érzés, mint az, amikor „meghallod felpörögni a turbinát, életre kel a mű”. A Magyar Építők cikke.
2024.03.11.
A mérnöki hivatást egy Verne-regény hatására választotta Fenyvesi Csaba. Repülni, repülőgépet tervezni vágyott, de a sors más pálya felé sodorta, amit cseppet sem bánt meg. Egy hasonlóan unikális terület, az atomenergia mellett köteleződött el egy életre. Immár üzemfelkészítési főmérnökként a Paks II. projekt szakembergárdáját erősíti több évtizedes tapasztalatával. (A Magyar Építők cikke.)
2024.02.13.
Korábban vízirendőr volt, most a Paks II. projektben dolgozik Lengyel Norbert. Feladata a beruházási területre vonatkozó létesítményvédelmi szabályok kidolgozása, gyakorlati végrehajtásának ellenőrzése és az élőerős védelem felügyelete, koordinálása. Munkatársaival rendszeresen jelen van az építési területen. Mint mondja, munkája rengeteg kihívást rejt, az élőerős biztonsági struktúrát a folyamatosan változó területi viszonyokhoz kell alakítani.
2024.01.22.