Szinergia magazin

2020 januárjában új magazint indított útjára a TelePaks Televízió. A Szinergia magazin nyomon követi a Paks II. projektet. Az egyes epizódokban az atomerőmű-építés előrehaladásáról, a beruházás aktualitásairól, fontos momentumairól számol be a TelePaks. A Szinergiát a Tolnatáj Televízió és a Kalocsa Tv is műsorra tűzi hónapról hónapra.
2021. szeptember

Mozgalmasan indul az ősz a Paks II. projekt életében. Egyre több épület létesítési munkái zajlanak az új atomerőművi blokkok felvonulási területén, közben szeptemberben ismét meghirdette a cég tanulmányi ösztöndíj pályázatát. Megjelent a társaság saját lapjának legfrissebb száma is, amelyben többek között beszámolnak a kollégáik mindennapjait bemutató új, #mipakskettesek című honlaprovatról.

2021. augusztus

Ebben az évben is sok egyetemista töltötte, tölti szakmai gyakorlatát a két új atomerőművi blokk építésén dolgozó cégnél. A Paks II. Zrt. nagyon népszerű a fiatalok körében, mert kihívást jelent számukra, hogy egy ilyen horderejű projektben gyarapíthatják tudásukat gyakorlati tapasztalatok útján.

2021. július

Alapjaiban formálta át az elmúlt hetek forró nyári időjárása a mögöttünk álló időszak áramfogyasztási csúcsait. Többször is megdőlt a nyári bruttó áramfogyasztás rekordja Magyarországon. Többek között erről a témáról is beszélgetünk a Szinergia mai adásában. Köszöntöm stúdiónk vendégét Hárfás Zsoltot, energetikai és okleveles gépészmérnököt, Urántoll díjas újságírót, az Atombiztos blog tudományos weboldal alapítóját.

2021. június

Ez év szeptemberében kaphatja meg a Paks II. projekt a létesítési engedélyt, ez mérföldkő lesz a beruházás történetében. Hogy a szakemberképzés terén milyen feladatokat hoz ez az állomás, és, hogy a járványhelyzet enyhülésével milyen kommunikációs csatornákon tájékoztat ismét a projekttársaság, erről is beszélgetünk ma Mittler Istvánnal, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatójával.

 

2021. május

Módosulhat a Paks II. beruházás finanszírozási szerződése, az atomenergia is helyet kaphat az uniós zöld listán, a fővállalkozó képviselőiből álló orosz delegáció járt Pakson – ezekről a témákról tájékozódhatnak a Szinergia májusi adásában. Vendégünk a stúdióban Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter

2021. április

Az évszázad magyarországi beruházásához jelentős számú, jól képzett szakemberre van szükség. Annak érdekében, hogy ezt biztosítsa a Paks II. Zrt. számos programot hívott életre. Ezek közül több a fiatal, frissdiplomás szakemberek toborzását szolgálja, s már az iskolapadban megszólítja a leendő szakembereket.
 

2021. február

Helyszíni összefoglaló az első felvonulási épületek és az Erőmű-beruházási Központ építéséről. Interjú Lenkei István vezérigazgatóval és a Paks II. Zrt. szakembereivel.

2021. január

Stúdióbeszélgetés Süli Jánossal, az atomerőmű beruházásért felelős miniszterrel a Paks II. projekt előrehaladásáról, a 2021-es feladatokról.

2020. december

A 2020-as esztendő eseményeinek, eredményeinek összefoglalója. Beszélgetés Mittler István igazgatósági taggal, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatójával.

2020. november

Összeállítás az egyetemistáknak, pályakezdőknek szóló Mérnök leszek a Paks II.-nél programról.

2020. október

Beszámoló az Erőmű-beruházási Központ építésének indulásáról és az „Atomenergia – A biztos jövő” című Tanulmányi Ösztöndíjprogramról.

2020. szeptember

Összeállítás a Paks II. projekthez kapcsolódó természetvédelmi feladatok ellátásáról és a Paks II. Zrt. új karrierportáljáról.

2020. augusztus

Az új blokkok létesítési engedélyezési folyamata. Stúdióvendég: Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója.

2020. július

Összeállítás a létesítésiengedély-kérelem benyújtásáról és az érintett térség településvezetői számára szervezett tájékoztatóról.

2020. június

A létesítésiengedély-kérelem benyújtásához kapcsolódó kommunikációs feladatok. Stúdióvendég Mittler István igazgatósági tag, kommunikációs igazgató.

2020. május

A Paks II. projekt aktualitásai, területfejlesztési feladatok. Stúdióvendég Süli János miniszter.

2020. március

Összeállítás az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzést biztosító Paks II. Akadémiáról.

2020. február

Munkálatok az építési-szerelési bázison, „Paks II. a tiszta energia – Önnek is építjük” kampány. Helyszíni riport Lenkei István vezérigazgatóval.

2020. január

A Paks II. projekt háttere, státusza, aktuális feladatok. Stúdióvendég: Süli János miniszter.