Újabb építési engedélyt kapott a felvonulási terület

2020.11.19. 9:15
Az acélszerelvények összeszerelési és raktározási területe négy, egyenként 50 tonna teherbírású bakdaruval lesz felszerelve.

A Paks II. Zrt. megkapta az építési engedélyt az Országos Atomenergia Hivataltól a felvonulási terület újabb építménye, az acélszerelvények összeszerelési és raktározási területe kivitelezésére.

Acélszerelvények összeszerelési és raktározási területe az acél- és betonacél-szerelő üzem része lesz. Itt történik majd az acélszerkezetek előzetes összeszerelése, beépítése az acélszerkezetek korróziógátló kezelése után. Ezt követően a késztermékeket az építési helyre vagy az acélszerkezetek ideiglenes tárolóhelyére szállítják. A terület két 50 tonna teherbírású, 42 méter fesztávú és két, szintén 50 tonnás, 32 méter fesztávú bakdaruval lesz felszerelve.

A Paks II. Zrt. immár az építési-szerelési bázis 14 építményére szerzett hatósági építési engedélyt. Az első három építmény – egy háromszintes, illetve egy négyszintes irodaház és egy konyha-étkező – kivitelezése a végéhez közeledik.