Újabb építési engedélyeket adott ki a hatóság

2022.05.05. 16:16
A felvonulási terület újabb létesítményei kapták meg az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) építési engedélyét a napokban.
A fővállalkozói raktárak komplexum (USU) 2.2 jelű termékvizsgáló műhelye

Lezárta az engedélyezési eljárást és május első napjaiban kiadta az építési engedélyt a nukleáris hatóság több olyan létesítményre, ami a Paks II. Atomerőmű építési-szerelési bázisán fog megépülni.

A fővállalkozói raktárak komplexum egyszintes, acélvázas szerkezetű termékvizsgáló műhelyében végzik majd a beérkező termékek minőségellenőrzését, vizsgálják a műszaki paramétereknek és követelményeknek való megfelelést. E vizsgálatok célja a beszállítók és a szállítmányok ellenőrzése, a folyamatok és a termékminőség nyomon követése.


A Fő gépészeti és fő villamos szerelő komplexum, szállítási létesítmények (UYR) 3.1 jelű gyártóüzeme


A fő gépészeti és fő villamos szerelő komplexum, szállítási létesítmények gyártóüzeme is megkapta a hatóság engedélyét. Az épület nagyobb része egyszintes, de lesz benne egy kétszintes épületrész is a személyzet számára kialakított irodákkal, öltözőkkel, vizesblokkokkal. A gyártóüzemben zajlik majd az egyedi berendezések, szerelvények, alkatrészek gyártása, javítása és korszerűsítése, illetve ez az épület szolgál majd az újonnan érkező berendezések üzembehelyezésének és üzemeltetésének a felügyeletére is.