Paks II. referenciaerőművének 2. blokkján megkezdődött az üzemanyag berakása

2020.07.20. 11:06
Megkezdték az üzemanyag-kazetták berakását a Leningrádi Atomerőmű II-es kiépítés 2. blokkjának reaktorába, ezzel kezdetét vette a fizikai indítás.

Paks II. referenciablokkja újabb lépéssel került közelebb a kereskedelmi üzemhez, a szakemberek hozzáfogtak az üzemanyag berakásához – közölte a Roszatom. A Leningrádi Atomerőmű II-es kiépítése 2. blokkjának VVER-1200-as reaktorába összesen 163 nukleáris üzemanyag-kazetta kerül. A kazetták berakásához a közlemény szerint 2020. július 19-én fogtak hozzá. Ezzel kezdetét vette a reaktor fizikai indítása. 

Az üzemanyag-kazetták berakása után a reaktort a minimális ellenőrzött 1 százalékos  teljesítmény szintre terhelik fel, majd ezt növelve, további számos méréssel ellenőrzik és igazolják a biztonságos működést. Az ellenőrzések elvégzése után kapcsolják rá a hálózatra a blokkot. A próbaüzem során üzemi körülmények között tesztelik a blokk rendszereit és a szükséges engedélyek megszerzését követően 2021-ben kezdi meg a kereskedelmi üzemet a Leningrádi Atomerőmű II-es kiépítés 2. blokkja. Az új egység a Leningrádi Atomerőmű I-es kiépítés 2. RBMK-1000-es blokkját váltja fel, amelyet 45 év üzemidő után kapcsolnak le a hálózatról. 

A blokk fizikai indításával lezárult az építési szakasz, a létesítmény működő atomerőművi blokk státuszba került. Az üzemeltető ettől a pillanattól kezdve viseli a felelősséget a blokk biztonságos működtetéséért az üzemidő elkövetkező évtizedeiben. 


A Roszatom közleménye kiemeli, hogy a Leningrádi Atomerőmű II-es kiépítés a Paks II. Atomerőmű referenciája. Az első VVER-1200-as blokkot 2017-ben indították be és 2018 óta már kereskedelmi üzemben termel. Magyarország mellett ilyen blokkok épülnek Finnországban, Fehéroroszországban, Törökországban, Kínában és Bangladesben. A Roszatom 12 országból összesen 36 ilyen egységre kapott megrendelést, az egyes blokkok a megvalósulás különböző szakaszában vannak. 

Az innovatív 3+ generációs VVER-1200-as reaktor egy sor előnnyel bír elődje, a VVER-1000-es típussal szemben. A teljesítménye 20 százalékkal nagyobb, az üzemeltetői létszám 30-40 százalékkal kisebb, miközben üzemideje megduplázódott 60 évre, ami további 20 évvel meghosszabbítható.