Megelőző járványügyi intézkedések a Paks II. Zrt.-nél

2020.03.16. 10:04
A Paks II. Zrt. rendkívüli intézkedéseket vezetett be a koronavírus magyarországi megjelenése miatt. A projekttársaságnál biztosított a folyamatos munkavégzés.

Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója bejelentette: 2020. március 16-tól visszavonásig a társaság munkavállalói számára otthoni munkavégzést rendel el a vezetői és projektvezetői szint kivételével, illetve annak figyelembevételével, hogy a cég ügymenetének folytonossága érdekében egyes kollégák irodai jelenléte – korlátozott számban – továbbra is szükséges. 

A Paks II. Zrt. rendszeresen ülésező Pandémia Elleni Védekezés Helyzetkezelési Csoportja folyamatosan figyeli az Operatív Törzs ajánlásait, iránymutatásait, illetve a kormányzati intézkedéseket, és azokkal összhangban hozza meg döntéseit.

A vezérigazgató leszögezte: a Paks II. Zrt. belső információs csatornáin az első perctől kezdve naprakészen tájékoztatja munkavállalóit azokról a teendőkről, amelyek a fertőzés megelőzéséhez szükségesek. A két új atomerőművi blokk építését koordináló projektcég elkötelezett munkavállalói egészségének megőrzése iránt, éppen ezért már korábban is számos óvintézkedést vezetett be. A Paks II. Zrt. telephelyein fertőtlenítő hatású kéztisztító szerek állnak a munkatársak rendelkezésére, a takarító szolgálat pedig a megszokott eljárástól eltérve kezeli és intenzívebben fertőtleníti a közös használatú helyiségek felületeit. Mindezek mellett a társaság szájmaszkokat is biztosított dolgozói számára, és már korábban arra kérte alkalmazottait, hogy tárgyalásaikat lehetőség szerint videotelefonon bonyolítsák le, a külföldi kiküldetéseket pedig felfüggesztették. 

Lenkei István hozzátette: a társaság informatikai rendszere alkalmas arra, hogy kollégáik otthoni munkavégzés keretében lássák el feladataikat, a munkamenet folytonossága tehát biztosított.