Folyamatos a munka a Paks II. projektben

2020.05.04. 13:45
Jó ütemben halad az első irodaépületek kivitelezése a létesítendő új paksi atomerőművi blokkok felvonulási területén.

Tavaly nyáron kezdetét vette a Paks II. Atomerőmű felvonulási területén az első épületek építése az orosz fővállalkozó által megbízott KÉSZ Csoport kivitelezésében. Kettő irodaépület és egy 100 fős konyha és étterem acél vázszerkezete elkészült, folyamatban van, illetve rövidesen befejeződik az épületek tető- és homlokzati paneleinek szerelése.

 

 

A háromszintes, 800 négyzetméter alapterületű fővállalkozói irodaépületben a második szint fölötti födém vasszerelését követően elvégezték a betonozási munkákat. Megkezdődött az épületgépészeti alapvezetékek épületen belüli fektetése, az acélszerkezeteken szükséges tűzvédelmi bevonat felhordása pedig folyamatban van. Ebben az épületben az irányító személyzet irodái mellett tárgyalók és konferenciatermek kapnak majd helyet. 

A négyszintes, 880 négyzetméter alapterületű beruházói irodaépületben megkezdődött az első és második szint fölötti födém trapézlemez-héjszerkezetének szerelése. 

Az egyszintes, 860 négyzetméter alapterületű 100 fős konyha és étterem épületében megkezdődött az álmennyezetet tartó acélszerkezet szerelése. 

Rövidesen aláírják az Erőmű-beruházási Központ kivitelezési szerződését is. Közvetlenül az új blokkok telephelyén a Paks II. Zrt. megbízásából épül majd a 300 fő befogadására alkalmas, 3553 négyzetméteres, kétszintes konténer irodaház, a társaság munkatársai részére.

Mindeközben a Paks II. Zrt. munkatársai azon dolgoznak, hogy határidőre benyújtsák a létesítési engedély iránti kérelmet. Ez az egyik legfontosabb mérföldkő az új blokkok építésében. A létesítési engedély igazolja, hogy az új blokkok az összes vonatkozó biztonsági követelménynek megfelelnek.