A Tolna Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatása a Paks II. projektről

2017.03.30. 6:00
Dr. Aszódi Attila kormánybiztos részletes tájékoztatást nyújtott a Tolna Megyei Védelmi Bizottságnak az új atomerőművi blokkok létesítésének előkészítéséről, a beruházás aktuális állapotáról.

A kormánybiztos a Tolna Megyei Védelmi Bizottság 2017. március 30-i ülésén ismertette a környezetvédelmi és a telephely engedélyezés előzményeit, státuszát, illetve bemutatta az új blokkok létesítésének és üzemeltetésének környezeti hatásait, valamint beszámolt a telephelyvizsgálati és –értékelési munka eredményeiről.

Az eseményt követő sajtótájékoztatón Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, a Tolna Megyei Védelmi Bizottság elnöke röviden összegezte a bizottsági ülésen érintett témákat, majd Dr. Aszódi Attila kormánybiztos válaszolt a Paks II. beruházással kapcsolatos újságírói kérdésekre.

Dr. Aszódi Attila megerősítette a bizottsági ülésen tételesen részletezett eredményt, miszerint az Európai Unió és Magyarország konstruktív együttműködésének köszönhetően a projektnek nincs uniós akadálya, a telephelyi munkák 2018-ban megkezdődhetnek.