Közmeghallgatás Paks II. létesítési engedélyezése tárgyában

2021.03.04. 5:59
Elektronikus közmeghallgatást tart az OAH Paks II. létesítési engedélyezése kapcsán, a véleményezési periódus március 4-től 18-ig tart.

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) a veszélyhelyzetre való tekintettel elektronikus formában tart közmeghallgatást a Paks II. projekt létesítésiengedély-kérelmének elbírálása tárgyában. A közmeghallgatás során az érdekeltek és az érdeklődők megismerhetik az eljárás tárgyát és menetét, kifejthetik álláspontjukat, felvethetik kérdéseiket.

„A paksi telephelyen létesítendő 5. és 6. atomerőművi blokkok létesítésiengedély-kérelmének elbírálása” ügyében tartott elektronikus közmeghallgatás véleményezési, kérdezési periódusa 2021. március 4-től március 18. éjfélig tart. A kérdéseket és véleményeket a kozmeghallgataspaks2@haea.gov.hu e-mail címen fogadja az OAH.

A beérkezett kérdéseket, észrevételeket és véleményeket, valamint az azokra adott válaszokat és reagálásokat a hatóság hirdetményi úton teszi közzé.

További részletek a közmeghallgatásról az OAH honlapján megjelent értesítésben olvashatók. A hatóság eljárásról készített lakossági összefoglalja itt tekinthető meg, a Paks II. Zrt. lakossági tájékoztatója pedig itt érhető el.

Mint ismeretes, a Paks II. Zrt. 2020. június 30-án adta be a nukleáris létesítési engedély iránti kérelmét az Országos Atomenergia Hivatal felé. A létesítési engedélyezési eljárás hatósági ügyintézési határideje 12 hónap (amit a hatóság 3 hónappal meghosszabbíthat).