Épülnek a beruházást kiszolgáló felvonulási épületek a Paks II. projektben

2020.11.27. 7:58
Folynak az Erőmű-beruházási Központ alapozási munkái. A konténer-irodaépület a Paks II. Zrt. munkatársainak elhelyezésére szolgál majd.

Élénk az élet az új blokkok helyszínének közvetlen szomszédságában, készül a 300 fő befogadására alkalmas 3553 négyzetméteres Erőmű-beruházási Központ. A 250 darab konténerből készülő, kétszintes épület alapozása zajlik jelenleg a területen. A kivitelező West Hungária Bau Kft. munkatársai a sávalap betonozásai munkálatait végzik. Ezt követően december elején kezdődik a felépítmény kialakítása. 

Az irodaépületet 2021 második felében vehetik birtokba a Paks II. Zrt. dolgozói.

Emellett a felvonulási területen további három épület kivitelezése a végéhez közeledik. A Fővállalkozó és Tulajdonos részére épülő irodaházakban, valamint az azok mellett épülő étkező-konyha épületében jelenleg belső befejező munkálatok zajlanak. 

A felvonulási területen rövidesen további épületek kivitelezése kezdődik meg: az acél- és betonacél-szerelő üzem első épületeit várhatóan idén elkezdik építeni, és a betonkeverő üzem létesítménykomplexumának épületeire is kiadta már az építési engedélyt az Országos Atomenergia Hivatal.