Hírek

Közel hatvanezer látogatója volt 2018-ban a Paks II. országjáró kiállításának
2019.01.23.
Tartalmas évet hagyott maga mögött a Paks II. Atomerőmű Zrt. tájékoztató kamionja: mintegy hatvanezer látogatót fogadott 2018-ban. Nyolc fesztiválon járt az interaktív kiállítás amellett, hogy Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron megye nagyobb településeit és több budapesti kerületet is felkeresett.
Kulcsszerepe volt az atomenergiának tavaly is az ország áramellátásában
2019.01.08.
Sorra dőltek meg az eddigi áramfogyasztási rekordok tavaly Magyarországon. Előbb márciusban, majd decemberben több alkalommal is újabb és újabb villamosenergia-fogyasztási csúcsot regisztrált a MAVIR. A legmagasabb értéket, 6869 MW-ot december 19-én érte el a hazai áramigény.
Pályázati felhívás szimulátor instruktor munkakör betöltésére
2018.12.20.
A Paks II. Atomerőmű Zrt. munkatársakat keres szimulátor instruktor munkakör betöltésére. Jelentkezési határidő 2019. január 11.
Képekben az őszi természetvédelmi munkák
2018.12.19.
A Paks II. Atomerőmű Zrt. gondoskodik az állat- és növényvilág megóvásáról az új blokkok telephelyén és az építési munkálatok által érintett területen. Az elmúlt hetekben a 2018 őszén teljesítendő természetvédelmi feladatok keretében a munkával megbízott MVM ERBE Zrt. szakemberei elvégezték többek közt a korábban kihelyezett odúk karbantartását és botanikai terepi szemlét is tartottak.
Paks II. jótékonysági akciója a beteg gyermekek javára
2018.12.18.
A Paks II. Zrt. dolgozói által felajánlott ajándékokat adta át a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályán Süli János, a beruházásért felelős miniszter, valamint Lenkei István, a társaság vezérigazgatója és Mittler István, a cég kommunikációs igazgatója.
Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord december 6-án
2018.12.07.
Rekordot döntött az ország villamosenergia-szükséglete, december 6-án, a hazai rendszer terhelése elérte a 6843 megawattot – közölte honlapján a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. A magyar villamosenergia-rendszer problémamentesen biztosítja az ellátást.
Lenkei István: Az atomenergia a stabil áramellátást szolgálja
2018.12.04.
Az új atomerőművi blokkok létesítéséről adtak tájékoztatást a Paks II. Zrt. vezetői a BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszéke, a Magyar valamint a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara épületgépészeti szakmai szervezetekkel közösen szervezett konferenciáján.
Paks II. korszerű, kiemelkedően biztonságos technológiát fog alkalmazni
2018.11.30.
Dr. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár szekszárdi és budapesti előadásában ismertette a legszigorúbb európai jogszabályoknak is megfelelő új atomerőművi blokkok klímavédelmi célok elérésében betöltött kulcsszerepét.
A költségvetési bizottság tagjai kaptak tájékoztatást a Paks II. projektről
2018.11.20.
A Gazdasági és a Magyarországi nemzetiségek bizottsága után a Költségvetési bizottság tagjai kaptak közvetlen tájékoztatást a Paks II. projektről. Süli János miniszter, dr. Aszódi Attila államtitkár, valamint Lenkei István vezérigazgató és Mittler István kommunikációs igazgató (Paks II. Atomerőmű Zrt.) válaszoltak a képviselői kérdésekre.
WANO Kommunikációs Workshop Pakson
2018.11.16.
„New Challenges in Nuclear Communications” címmel WANO kommunikációs workshopra került sor Pakson az Erzsébet Nagy Szállodában 2018. november 13-16. között, amelyet az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paks II. Zrt. közösen szervezett. A rendezvényen a nukleáris kommunikációban jelentkező új módszerekről és kihívásokról tanácskoztak közel tucatnyi ország szakemberei.
A Paks II. projektről kapott tájékoztatást a Magyarországi nemzetiségek bizottsága
2018.11.07.
A Magyarországi nemzetiségek bizottsága 2018. november 6-án kihelyezett ülést tartott Pakson, amelynek keretében Süli János, a Paks II. beruházásért felelős miniszter, Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója és Mittler István, a társaság kommunikációs igazgatója tájékoztatást adott az új atomerőművi blokkok létesítéséről.
A térségben élők kaptak tájékoztatást a Paks II. projektről
2018.10.04.
A Paksi Atomerőműben rendezett TEIT Napon kaptak tájékoztatást a Paks térségében fekvő települések képviselői az atomerőmű és a Paks II. projekt eredményeiről, a radioaktív hulladék kezelésének hazai gyakorlatáról.
Gondoskodnak a védett növényfajok megóvásáról
2018.10.02.
Az új atomerőművi blokkok telephelyének, valamint az építési munkálatok által érintett területek állatvilága mellett a védett növényfajok megóvására is kiemelt figyelmet szentel a Paks II. Zrt. Összhangban a 2017-ben jogerőre emelkedett környezetvédelmi engedély táj- és természetvédelmi előírásaival, a szükséges engedélyek birtokában, gondoskodnak a területen honos fajok fenntartásáról.
A JSC ASE EC ajánlattételi felhívása
2018.09.07.
Ajánlattételi felhívást tett közzé a Paks II. projekt Fővállalkozója a felvonulási irodaépületek megvalósítására.
Töretlen az érdeklődés a Paks II. utazó kiállítás iránt
2018.08.31.
Továbbra is jelentős érdeklődés övezi a Paks II. Atomerőmű Zrt. interaktív kamionját. Most véget ért nyári körútja során nyolc nagy hazai fesztiválon mintegy húszezren látták. Idén – mostanáig – több mint 40 ezer látogatót fogadott az utazó kiállítás.
Meghaladta a negyven százalékot júniusban az áramimport Magyarországon
2018.07.18.
Közel 43 százalék volt 2018. júniusban az áramimport aránya, ez az idei legnagyobb hányad, ami jóval magasabb a tavalyi átlagnál – derül ki a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adataiból.
Európai Unió Bírósága: a tagállamoknak jogukban áll atomerőművet létesíteni
2018.07.12.
Süli János üdvözöli az Európai Unió Bíróságának döntését, amelyben a Törvényszék elutasította Ausztria keresetét és jóváhagyta az Európai Bizottság korábbi határozatát a Hinkley Point C atomerőmű építéséhez nyújtott támogatás kapcsán.
A transzformátorállomás építése képekben
2018.07.06.
A Paks II. projekt keretében a projekttársaság egyik feladata villamos energia biztosítása a Fővállalkozó részére az építési-szerelési munkák végzéséhez.
Beszámoló a Paks II. projekt előrehaladásáról
2018.07.05.
Az Országgyűlés Gazdasági bizottságának paksi kihelyezett ülésén Süli János, a Paks II. projektért felelős miniszter és kollégái nemcsak szóban, hanem írásban is beszámoltak a beruházás aktuális helyzetéről. Az írásos összefoglalót a bizottság minden tagja kézhez kapta, az alábbiakban az érdeklődők rendelkezésére bocsátjuk.
Süli János: Az új blokkok határidőre elkészülnek
2018.07.05.
Az új atomerőművi blokkok műszaki és biztonsági kompromisszumok nélkül, határidőre elkészülnek – mondta el Süli János, a Paks II. beruházásért felelős miniszter az Országgyűlés Gazdasági bizottságának kihelyezett ülésén. Bánki Erik, a bizottság elnöke kiemelte: a Paks II. projekt megvalósítása nemzetgazdasági érdek, és egyben a hosszú távú, olcsó villamosenergia-ellátás garanciája.