Hírek

Ismét fesztiválkörútra indul a virtuális atomerőmű
2014.06.27.
Fesztiválozó fiatalok és családok ezreihez „viszi házhoz” idén is az atomenergiát az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és az MVM Paks II. Zrt. kiállítását bemutató Jövőnk Energiája Interaktív Tájékoztató Kamion. A látogatók virtuálisan az atomerőművet is irányíthatják.
Közmeghallgatást tartott az MVM Paks II. Zrt.
2014.05.05.
Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) szervezésében 2014. május 5-én sikeres közmeghallgatást tartott az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. az új atomerőművi blokkok telephelye vizsgálatának és értékelésének engedélyezésével kapcsolatosan Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagytermében. A közmeghallgatás a törvényi előírásoknak megfelelően zajlott, lebonyolítása sikeres volt.
A Paks II. beruházás felpörgeti a gazdasági növekedést
2014.02.24.
Az évszázad beruházása a Paksi Atomerőmű két új blokkjának felépítése: a projekt számos gyártó- és szolgáltató vállalatnál, valamint a szükséges szakmai utánpótlás-képzés révén az oktatásban is jelentős számú munkahelyet teremthet, több tízezer ember megélhetését biztosítva. Megkezdődött a lehetséges hazai beszállítók, alvállalkozók körének azonosítása, eddig közel 400 cég jelentkezett, hogy hozzájáruljon az akár 40 százalékos hazai beszállítói arányhoz. A lakosság több mint háromnegyede támogatja a már működő atomerőművet és az azonosított hazai vállalkozások vezetői egyöntetűen támogatják az új blokkok létesítését.
Sikeresen lezajlott a Jövőnk vállalkozása tájékoztató programsorozat első hat rendezvénye
2014.01.31.
Több mint 300 hazai mikro-, kis-, közepes- és nagyvállalkozás képviselőjének tartott tájékoztató programot az MVM Paks II. Zrt. az ország hat különböző pontján. A rendezvénysorozat 2013. november 18-án vette kezdetét Pakson, ezt követte Kalocsa, Veszprém, Komárom, Debrecen és Miskolc.
Megkezdte 2014-es útját a Jövőnk Energiája Interaktív Kamion
2014.01.06.
Ozorán, Ozorai Pipó várának tövében vette kezdetét a Jövőnk Energiája Interaktív Kamion idei országjárása. A mobil tájékoztató központ 2014-ben Tolna, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Baranya megye 1500-5000 fő lakosú településeit látogatja meg. A tervek szerint természetesen az idei állomások között is szerepelnek a nagy hazai fesztiválok.