#mipakskettesek a Paks FM-en – Gallyas Vilmos
2022.05.05.
Ismerjétek meg kollégánkat, Gallyas Vilmost, aki a Paks FM műsorának vendége volt.
#mipakskettesek a Paks FM-en – Horváth István
2022.04.28.
Ismerjétek meg kollégánkat, Horváth Istvánt, aki a Paks FM műsorának vendége volt.
Fazekas Tibor – Összehangolt munkára van szükség
2022.04.25.
Az ország másik feléből, mindjárt az egyetem elvégzését követően jött Paksra azért, hogy az atomerőmű-építésen dolgozzon. Fazekas Tibor otthonra lelt Pakson, élvezi a projekt kihívásait. A szakterület vezető szerint egy erőmű-építési projektben az a legérdekesebb, hogy rengeteg szakterület összehangolt munkáját igényli.
#mipakskettesek a Paks FM-en – Tari Gábor
2022.04.21.
Ismerjétek meg kollégánkat, Tari Gábort, aki a Paks FM műsorának vendége volt.
#mipakskettesek a Paks FM-en – Várszegi Eszter
2022.04.14.
Ismerjétek meg kollégánkat, Várszegi Esztert, aki a Paks FM műsorának vendége volt.
Igazi szaktekintély segíti a Paks II. projektet
2022.04.13.
Ifjú mérnökként nagy tisztelettel tekintett elődeire Tari Gábor. Ma már ő tartozik a nagy tapasztalatú szaktekintélyek közé, s örömmel adja át tudását a fiataloknak. A MAVIR egykori vezérigazgatója öt éve műszaki főmérnök a Paks II. projektnél, ahova a szakma ismeretén, szeretetén túl az évek során kialakult kiemelkedő rendszerszemlélettel érkezett. (A Tolnai Népújság cikke.)
Kelemen Márta – gyermekkori álma valósult meg
2022.04.08.
Ismerd meg kollégánkat, Kelemen Mártát! Két évtizedes tapasztalattal rendelkezik oktatásszervezésben, gyermekkori álma volt, hogy emberekkel foglalkozhasson. Gyakran képviseli a Paks II.-t állásbörzéken, az új munkatársak pedig már a belépőképzésen találkozhatnak vele. Villamosmérnök és mérnök-oktatói végzettsége remek szakmai alapot ad a munkájához.
Jó napot, mi újság? – Vidákovics Sámuel
2022.02.21.
Hétvégenként hol fényképezőgéppel a kezében, hol mikrofon mögött láthatjuk különféle társasági eseményeken Vidákovics Sámuelt. A hétköznapokban pedig hivatása – ahogy maga aposztrofálja – a szolgálat, ami ötvözi a kommunikációt és az adminisztrációt: létesítménygazdálkodási szakértőként dolgozik a Paks II. Zrt.-nél. A nagycsaládos lét és a vallás meghatározta számára a viszonyítási pontokat. (A Paksi Hírnök cikke)
Csordás Jenő – legfontosabb a biztonságos munkakörnyezet
2022.02.08.
Csaknem négy évtizede dolgozik a nukleáris iparban. Ott volt már az első négy atomerőművi blokk tisztaszerelési munkáinál is Pakson. Munkavédelemmel foglalkozott a már üzemelő atomerőműben, most pedig a létesülő blokkok felvonulási épületeinek kivitelezésén dolgozik. Csordás Jenő napsütésben és a téli zord időben is a munkaterületet járja, mert mint mondja: legfontosabb, hogy a kivitelezés biztonságos munkakörnyezetben valósuljon meg.
A rajt előtt sosem bizonytalanodnak el
2022.01.26.
Egy atomerőmű építése olyan, akár a hosszútávfutás: tudni kell, milyen távot fogunk megtenni, és hogy ehhez mennyi energiára van szükség – ezzel a hasonlattal élt a Paks II. Zrt. társasági lapjának egyik számában Horváth Miklós Ferenc vezérigazgató-helyettes, engedélyezési és felügyeleti igazgató. Talán nem véletlen, hogy a Paks II. csapatában sokan szeretik civil életükben is a komoly kihívást jelentő távokat. A teljesítménysport szépségeiről Mátyás Kristóf, Frohmann Tamás és Marosi Patrik beszélt az Atomerőmű magazinnak.
Gyulai István – a dalszövegírás az önkifejezés eszköze
2022.01.10.
Ha már éveken át koptatta a padot, pengette a húrokat a Pro Artis Művészeti Iskolában, meg is zenésíti a szövegeket. A Paks II. Zrt. Társadalmi Kapcsolatok Osztályának munkatársa, Gyulai István fejéből mostanság gyermekekről, gyermekeknek szóló gondolatok pattannak ki.
Közös nevező – a fotózás
2022.01.03.
Ma már nehéz elhinnünk, hogy alig több mint száz éve a színes fotográfiák még ritkaságszámba mentek, hiszen mindannyiunk kezében ott a telefon és akár naponta is fotók tucatjait készítjük el. Néhány munkatársunk számára azonban kicsit többet jelent a fotózás. Közülük hármat, Sidló Tibor Gábort, Köller Balázst és Varga Gábort mutatjuk be a Közös nevezőben.
Megtartó közösség munkában, magánéletben
2021.12.22.
Mindketten Pakson nőttek fel, s egy külföldi kitérőt követően mindkettőjüket hazahívta a közösség, amelyben felnőttek. A kötődésről, a hitről Pálosné Buday Tündével és Vass Péterrel, a Paks II. Zrt. két munkatársával beszélgettünk. (Megjelent az Atomerőmű magazin decemberi számában.)
Kávészünet Antóci Mónikával
2021.12.16.
Tudatos és borzasztóan önfejű. Így jellemzi saját magát Antóci Mónika. A Vegyészeti, Sugár- és Környezetvédelmi Osztály műszaki koordinátora mindezen túl egészséges szabadságvággyal is meg van áldva, illetve egy négy leánygyermeket számláló mozaikcsaláddal. (A cikk a decemberi Atomszférában jelent meg.)
Dr. Bartos Georgina – atomerőmű-építés a jogász szemével
2021.12.10.
Dr. Bartos Georgina engedélyezési jogtanácsos 2015 óta dolgozik a Paks II. projektben. A Jogi Osztályon kezdett, most az Engedélyezési és Nukleáris Biztonsági Osztály munkatársaként foglalkozik a hatósági beadványozás előtti független felülvizsgálattal. A száraznak hangzó tudományterület számtalan érdekességet rejt – olvasható az Atomszféra legújabb számában.
Szulovszky András – A csillagászat számomra a végtelen nyugalmat jelenti
2021.11.08.
Hol Budapesten, a Polaris Csillagvizsgálóban, hol Pakson, az Ürge-mezőn figyeli az égitesteket Szulovszky András. A Létesítési Osztály vezető szakértője amatőr csillagászként nemcsak abban leli örömét, ha maga vizsgálja a bolygókat, gyakorta hív másokat is az égboltot kutatni, mert küldetésének tekinti az ismeretterjesztést is.
Ars poeticája szerint nyitott minden kihívásra Nagy Tamás
2021.10.28.
Budapest, sőt a spanyolországi Valencia is marasztalta, Nagy Tamás grafikus művész mégis Tolna megyében telepedett le. Feleségével, Melindával Fadd-Domboriban valósították meg a nyugalmat, biztonságot adó otthonukat, ahol immár hármasban élnek kislányukkal. Tamás a Paks II. Zrt. munkatársa, ő alkotta meg, s formálja a projekt arculatát. (A Tolnai Népújság cikke.)
Kovács Pál – Szeretem, ha harmónia van
2021.10.18.
Az ember arra törekszik, hogy az életében harmóniát, békét találjon, és minél teljesebben meg tudja azt élni – fogalmaz Kovács Pál az Atomszféra Közös nevező rovatában. A Paks II. projektért felelős államtitkár a zenében is ugyanazt keresi, mint a fizikában: az ideális állapotot.
Poór József – Már gyerekként hip-hop fanatikus voltam
2021.10.13.
Általános iskolás sulibulikon, sportrendezvényeken bontogatta szárnyait rapelőadóként Poór József, Dodi. Ma már együttesével, az ORIGAMiES zenekarral sokkal merészebbet álmodnak: országos ismertségű koncert- és fesztiválhelyszínek, valamint rádiók előadóiként szeretnének szerepelni.
Mach Veronika – Átörökítik a zene szeretetét
2021.10.11.
Mi a zene definíciója? Amennyire elterjedt művészeti ág, annyira nehéz egyszerű és pontos megfogalmazást adni róla. Egy biztos, nem lehet élni nélküle. Így van ezzel a legújabb Atomszféra magazin Közös nevező rovatának vendége, Mach Veronika is.