Hírek

Hamarosan kezdődik a nemzetközileg is elismert tájékoztató jármű idei fesztiválkörútja
2018.06.22.
A 2018 májusában, Szocsiban megrendezett jubileumi Atomexpón Paks II. interaktív tájékoztató járműve kiérdemelte a nemzetközi szakmai zsűri elismerését a társadalmi kommunikáció kategóriában. Az atomenergiát és a Paks II. projektet bemutató guruló kiállítás 2018-ban is nyolc nagy hazai fesztiválon várja az érdeklődőket interaktív programokkal, feltöltődési lehetőségekkel, játékokkal.
Egy napra hazatért a Paks II. kamion
2018.05.20.
A paksi Város Napja rendezvényre látogatott Paks II. tájékoztató járműve. A nagyszabású rendezvényen több tucat paksi civil szervezet, intézmény és cég mutatkozott be, köztük a Paks II. Atomerőmű Zrt., amely mozgó kiállítását hozta el a Táncsics parkba.
Miniszteri esküt tett Süli János
2018.05.18.
Letette miniszteri esküjét a Parlamentben Süli János. A paksi atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter folytatja 2017 májusában megkezdett munkáját a kormányban.
Nemzetközi szakmai elismerés Paks II. interaktív kamionjának
2018.05.15.
Rangos elismerést kapott a Paks II. Atomerőmű Zrt.: az Atomexpo Awards nemzetközi pályázat társadalmi kommunikáció kategóriájának döntőjében a társaság oklevélben részesült.
Paks II. aktualitásairól a BME-n
2018.05.04.
A Paks II. projekt komoly lehetőséget tartogat az egyetemisták és a főiskolások számára is – hangsúlyozta Budapesten dr. Aszódi Attila, aki a beruházás aktualitásairól tartott előadást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.
Konferencia Győrben a Paks II. beruházásról
2018.04.26.
Országos energiahatékonysági rendezvényt indított útjára a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ) Energiatagozata a Társadalmi Egyesülések Országos Szövetségével együttműködésével. A sorozat első állomásának Győr városa adott otthont, a konferencia középpontjában a Paks II. beruházás állt.
Együttműködés a közös cél érdekében
2018.04.05.
A Paks II. beruházásról, a város és a régió fejlesztésében való együttműködésről egyeztetett a Paks II. projektért felelős miniszter és államtitkárai, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Paks II. Zrt. és Paks Város Önkormányzata 2018. április 4-én, Pakson.
Süli János: 2018 egyik mérföldköve a létesítésiengedély-kérelem benyújtása lesz
2018.03.09.
Süli János tárca nélküli miniszter és dr. Aszódi Attila államtitkár is felszólalt Az energetika forradalma című budapesti konferencián, ahol elhangzott: a létesítésiengedély-kérelem benyújtása lesz az idei év egyik mérföldköve a Paks II. projektben.
Szakmai támogatásáról biztosította a Paks II. projektet a Nukleáris Energia Ügynökség
2018.03.05.
Magyarországi látogatásán William D. Magwood, az OECD NEA (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Nukleáris Energia Ügynökség) főigazgatója megbeszélést folytatott Süli Jánossal, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának megvalósításáért felelős tárca nélküli miniszterrel.
Történelmi csúcsot döntött az áramigény
2018.03.05.
Rekordot döntött az ország áramszükséglete március 2-án, a rendszer terhelése elérte a 6835 megawattot a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. előzetes adatai szerint.
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakmai támogatást nyújt Paks II. megvalósításánál
2018.02.28.
Süli János, a Paks II. beruházásért felelős miniszter február 28-án Bécsben bejelentette, hogy a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) szakmai támogatást nyújt az atomerőműépítési projekt megvalósítása során.
Biztosított a munkaterület a paksi új blokkok felvonulási létesítményei építésének megkezdéséhez
2018.02.27.
2018. február 27-én a Paks II. Zrt. hivatalosan átadta a munkaterületet a Fővállalkozó, a Roszatom konszernhez tartozó ASE Engineering Company számára az első felvonulási létesítmények építéséhez. Ezzel megkezdődhet a mintegy 80 egységből álló kiszolgáló épületegyüttes első létesítményeinek építése.
Aszódi Attila: nemzetközi ajánlások szerint is megfelelő a telephely
2018.02.13.
Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) által 2017. március 30-án kiadott telephelyengedély igazolja, hogy Paks II. telephelye a magyar jogszabályi rendszer szerint alkalmas az új atomerőművi blokkok befogadására. Paks II. telephelye a nemzetközi ajánlások szerint is megfelelő az új blokkok megépítésére, szögezte le hétfőn közzétett írásában prof. dr. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár.
Előtörleszti a paksi hitelt Magyarország
2018.02.06.
A magyar gazdaság jó teljesítménye és kedvező nemzetközi pénzpiaci helyzete révén hazánk előtörleszti a Paks II. beruházás finanszírozására eddig lehívott 78,2 millió euró összegű hitelrészletet. Az előtörlesztéssel számottevő kamatmegtakarítást ér el az ország.
Szakmai együttműködési megállapodás a Fennovoima projektcéggel
2018.01.26.
A Paks II. projekt - dr. Aszódi Attila államtitkár, Horváth Miklós vezérigazgató-helyettes, Leber Ferenc kabinetfőnök és Kovács Gábor műszaki igazgató urakból álló - delegációja 2018. január 24-én látogatást tett Helsinkiben a Fennovoima társaságnál, a finn VVER-1200 blokk építtetőjénél. A paksi és a hanhikivi projekt aktuális helyzetéről szóló szakmai megbeszélés keretében a két társaság együttműködési megállapodást írt alá, amely mindkét társaság életében fontos mérföldkőnek számít.
Atomfórum Nagykanizsán
2018.01.26.
Az atomenergia és a Paks II. projekt volt a fő téma az ”Atomfórum Nagykanizsán” címmel tartott fórumon 2018. január 26-án, Nagykanizsán, a Medgyaszay Házban.
Történelmi rekordokat döntött 2017-ben az áramfogyasztás Magyarországon
2018.01.25.
A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. közleménye alapján 2016-hoz képest tavaly több mint 2,5%-kal nőtt hazánkban az igénybe vett villamos energia mennyisége.
Zavartalanul folytatódik a Paks II. beruházás
2018.01.25.
A Miniszterelnökség közleményében megerősítette, hogy a magyar kormány kitart az új paksi atomerőművi blokkok létesítése mellett.
2018-ban is folytatja országjáró körútját Paks II. interaktív kiállítása
2018.01.15.
Mintegy 37 ezer látogató fordult meg Paks II. interaktív kamionjában 2017 júniusa és decembere között.
Egyes felvonulási épületek engedélyezési eljárásai
2017.12.21.
Egyes felvonulási épületekkel kapcsolatos engedélykérelmek visszavonásáról döntött a Fővállalkozó. A hatósági észrevételek szerint módosított tervdokumentációt új engedélykérelmek formájában nyújtja majd be a projekttársaság a közeli jövőben.