Feljebb
Bejelentkezés
HU | EN

Paks II. Zrt.

Paks II. Zrt.

Megújult a fesztiválozók kedvenc kamionja

2017.07.12.

 

Átalakított külsővel és belső tartalommal várja a fesztiválozókat
a Paks II. projektet bemutató interaktív kiállítás
 
 
Velence, 2017. július 12. – Továbbra is népszerű az atomenergiát és a Paks II. projektet bemutató interaktív jármű, amely 2017-ben nyolc nagy nyári fesztiválon várja az érdeklődőket látványos új elemekkel, feltöltődési lehetőségekkel, játékokkal. Az eddigi tapasztalatokról dr. Mészáros György, az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. igazgatóságának elnöke beszélt a sajtónak a kamion nyári körútjának velencei állomásán, az EFOTT[1]-on.
 
A mobil interaktív kiállítás 2009-ben kezdte meg országjárását, azóta több mint 250 ezer vendéget fogadott. A tájékoztató körút 2017 nyarán nyolc nagy hazai fesztiválon folytatódik: az interaktív kamion járt a VOLT-on és a Balaton Soundon; az EFOTT után a Campus Fesztiválra és az East Festre tart, majd a Sziget Fesztiválon, a Debreceni Virágkarneválon és a Szegedi Ifjúsági Napokon várja a vendégeket.
 
Dr. Mészáros György kifejtette: az eddigi két fesztivál tapasztalata, hogy több mint 15 százalékkal nőtt a látogatók száma a legutóbbi, 2015-ös körúthoz képest. Az érdeklődők véleményét összegző kérdőíves felmérés alapján, a kitöltők több mint kétharmada vélekedett úgy, hogy az atomenergia olcsó és klímabarát. A válaszadók 90 százaléka pedig új információhoz jutott az interaktív kiállításon, amelyet 80 százalékuk tartott hasznosnak.
 
A kamionon a látogatók interaktív táblákon ismerkedhetnek meg az atomenergia békés célú felhasználásával, a Paksi Atomerőműben üzemelő négy, illetve a tervezett két új atomerőművi blokk legfontosabb jellemzőivel. Tájékozódhatnak a Paks II. projekt eddigi eredményeiről, a beruházás jelentőségéről, társadalmi, gazdasági és környezeti hatásairól, szerepéről. Emellett kisfilmek segítségével megismerhetik többek között a 3+ generációs VVER-1200-as blokktípust, valamint virtuális sétát tehetnek egy, a Paksra tervezetthez hasonló atomerőműben. A látogatók felmérhetik a témában szerzett tudásukat is, a tesztet helyesen kitöltők pedig ajándékot kapnak.
 
A járművön található energiatermelő kerékpárral bárki megtapasztalhatja, mekkora energiát kell kifejteni egy-egy mindennapi használati tárgy rövid ideig tartó üzemeltetéséhez. Az interaktív kamion mellett felállított energiaszigeten pedig a látogatók mobiltelefonjukat is feltölthetik, miközben az árnyékban, babzsákokon vagy függőágyakban pihenhetnek. Az érdeklődők mindennap egy-egy napijegyet is nyerhetnek a tájékoztató jármű következő állomására – ezen a héten a Campus Fesztiválra.
 
 
 
Mittler István
kommunikációs igazgató
MVM Paks II. Zrt.


[1] Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója