Feljebb
Bejelentkezés
HU | EN

Paks II. Zrt.

Paks II. Zrt.

Tájékoztató program vállalkozásoknak!

2013.10.29.

Ismerje meg az évszázad legnagyobb hazai beruházásának beszállítói lehetőségeit!
Jövőnk vállalkozása.JPGMagyarország hosszú távú energiapolitikájának kiemelten fontos része az atomenergia. Ezt elősegítendő az Országgyűlés 2009. március 30-án több mint 95%-os támogatottsággal jóváhagyta a Pakson új atomerőművi blokk(ok) létesítésének előkészítését szolgáló tevékenység megindítását. Ezt követően az Országgyűlés 2011. október 3-án elfogadta a Nemzeti Energiastratégiát, amely célul tűzi ki az atomenergia részarányának hosszú távú megőrzését. Az előkészítő munkák célja többek között a műszaki jellemzők tisztázása, a szükséges engedélyek megszerzése, a társadalmi kapcsolatok építése, a hazai beszállítói lehetőségek felmérése, valamint a beruházási konstrukció kialakítása.
A beruházás, majd az üzemeltetés több évtizedes munkalehetőséget biztosíthat a közreműködő hazai vállalatok és intézmények részére. A tervezett beruházás volumenét jellemzi, hogy több tízezer tonna berendezés beszállítására, legyártására és szerelésére, több százezer tonna építőanyag felhasználására lesz szükség, és a kivitelezés alatt várhatóan több ezer ember helyszíni munkavégzését, elhelyezését kell biztosítani. Egy ilyen mértékű beruházás hatalmas lendületet adhat az egész gazdaságnak.
Az előkészítés rendkívül fontos elemei:
  • A hazai közreműködési lehetőségek felmérése, azon hazai termékek és szolgáltatások azonosítása, amelyek az új atomerőművi blokkok létesítése vagy üzemeltetése során figyelembe vehetők;minél magasabb hazai beszállítói részarány eléréséhez szükséges fejlesztési potenciál felmérése;
  • A minél magasabb, a tárgyalások alapján akár 40 %-os hazai beszállítói részarány eléréséhez szükséges fejlesztési potenciál felmérése
  • A legjobb lehetőségek felkutatása a hazai vállalkozásoknak a létesítésben és az ahhoz kapcsolódó támogató tevékenységekben való minél nagyobb arányú részvétele érdekében.
  • A nukleáris ipar követelményeinek megismertetése, minőségirányítási rendszer kialakítása, nukleáris beszállítói minősítés megszerzése.
Az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MVM Paks II. Zrt.) széleskörű beszállítói tájékoztató programsorozatot indított annak érdekében, hogy első kézből tájékoztathassa a magyarországi kis-, közepes- és nagyvállalatokat az új blokkok létesítéséről, és segítse őket a megfelelő felkészülésben.
 
Potenciális beszállítóként elsősorban olyan partnerek jelentkezését várjuk, akik a saját erőforrásaikkal, esetleg hazai kis- és középvállalkozások összefogásával magas minőségű terméket/szolgáltatást tudnak biztosítani az új atomerőművi blokkok létesítéséhez. Előzetes információk alapján a fő beszállítók elsősorban a mérnöki-tervezői, gépészeti, építészeti, valamint villamos és irányítástechnikai szakterületekről kerülhetnek ki.
 
A tájékoztató programsorozat célja a minél nagyobb arányú hazai szerepvállalás lehetőségének elősegítése, a lehetséges partnerek tájékoztatása. A rendezvényen való részvétel ugyanakkor nem jelenti automatikusan azt, hogy egy vállalkozás közreműködhet a tervezett új atomerőművi blokkok létesítésében.
 
A rendezvényeken való részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.
 
Cégszerű regisztrációját (megjelölve a rendezvényt, amelyen képviselőjük részt kíván venni) az titkarsag@mvmpaks2.hu e-mail címen várjuk.
 
Csatlakozzon tájékoztató programsorozatunkhoz, hogy első kézből értesülhessen vállalkozása üzleti lehetőségeiről!