Feljebb
Bejelentkezés
HU | EN

Paks II. Zrt.

Paks II. Zrt.

Sikeres közmeghallgatás Pakson

2016.12.14.

A telephely engedélyezési eljárás részeként közmeghallgatásra került sor Pakson, 2016. december 13-án, az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében. A több mint három órás eseményen több tucat kérdést fogalmaztak meg az érdeklődők, amelyeket a szakértők részletesen megválaszoltak.

2E7B8060.jpg
 
A közmeghallgatást megelőzően Dr. Aszódi Attila kormánybiztos és Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatták a sajtó képviselőit a telephely engedélyezés folyamatáról. Dr. Aszódi Attila kiemelte: az elmúlt évtizedek legösszetettebb vizsgálata bizonyította, hogy a paksi telephely alkalmas új atomerőművi blokkok létesítésére.
 
2E7B8064.jpg
A sajtótájékoztatót követő közmeghallgatáson Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) főigazgatója köszöntötte az érdeklődőket és a szakértőket, majd Lehota Mihály, az OAH főosztályvezetője bemutatta a telephely engedélyezési eljárás folyamatát, annak követelményeit és jogszabályi hátterét.
 
2E7B8280.jpg
 
Ezt követően Dr. Aszódi Attila előadásában részletesen beszámolt a telephelyvizsgálat folyamatáról és eredményeiről, főbb megállapításairól. Az elhangzottakat számos fotóval és videóval illusztrálta.
 
2E7B8144.jpg
A közmeghallgatás hátralévő részében a vélemények és kérdések megfogalmazásáé, és azok szakértői megválaszolásáé volt a főszerep. A kérdések zöme a fizikai és nukleáris biztonságra irányult, de többször szóba került az új blokkok hűtésének témaköre is.
 
2E7B8112.jpg
 
A közmeghallgatás végén Hullán Szabolcs nukleáris biztonsági főigazgató-helyettes (OAH) ismertette a telephely engedélyezési eljárás további lépéseit, majd Fichtinger Gyula főigazgató (OAH) lezárta az eseményt.