Feljebb
Bejelentkezés
HU | EN

Paks II. Zrt.

Paks II. Zrt.

Széleskörű tájékoztatás a telephely környezetében

2016.12.01.

Dr. Aszódi Attila kormánybiztos a Paks II. projekt aktualitásairól adott tájékoztatást a helyi és regionális média képviselői, dunaföldvári középiskolások, valamint a Pakson, Szekszárdon és a környező településeken élő lakosság számára november 28-án, illetve november 30-án.

a.jpg
 
November 28-án reggel Dr. Aszódi Attila a paksi atomerőmű látogatóközpontjában mutatta be a Paks II-ről szóló új tájékoztató felületeket, illetve beszámolt a beruházás legfrissebb eseményeiről. A kormánybiztos elmondta, hogy a társaság megkapta az elsőfokú környezetvédelmi engedélyt, a másodfokú eljárás jelenleg is zajlik. Az október végén indult telephely engedélyezés kapcsán közölte, hogy a következő egy hét során három városban (Paks, Szekszárd és Kalocsa) kerül sor lakossági fórumra, ahol az érdeklődők személyesen is tájékozódhatnak az atomerőmű új blokkjai építésének előkészítéséről. Ezeket követi majd december 13-án az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében a hivatalos közmeghallgatás Pakson, 16 órától, a Csengey Dénes Kulturális Központban.
 
b.jpg
 
A sajtótájékoztató után a kormánybiztos a dunaföldvári Magyar László Gimnázium mintegy 100 tanulója számára tartott rendhagyó fizikaórát, ahol látványos ábrák, fotók és videók segítségével részletesen bemutatta a telephelyvizsgálat folyamatát és fő eredményeit.
 
c.jpg
 
A lakossági tájékoztató fórumsorozat első állomására Pakson, az Energetikai Szakgimnázium és Kollégium előadótermében került sor 17 órakor. Mittler István kommunikációs igazgató és Süli János polgármester felvezető gondolatai után Dr. Aszódi Attila bemutatta a mintegy 50 jelenlévő számára a telephelyvizsgálat és –értékelés folyamatát és eredményeit, a telephely engedélyezés lépéseit és szerepét. A részletes előadás után a kormánybiztos megválaszolta az érdeklődők által megfogalmazott kérdéseket. 
 
d.jpg
 
A fórumsorozat november 30-án folytatódott Szekszárdon. Mittler István kommunikációs igazgató és Ács Rezső polgármester bevezetőjét követően, a két nappal korábbiakhoz hasonlóan, Dr. Aszódi Attila kormánybiztos előadása után került sor a kérdések megfogalmazására és megválaszolására. A rendezvényen több mint 100 érdeklődő vett részt.
 
 e.jpg
 
A fórumsorozat 2016. december 5-én, Kalocsán zárul. A hivatalos közmeghallgatásra december 13-án, 16:00-tól kerül sor Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban, az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében.