Feljebb
Bejelentkezés
HU | EN

Paks II. Zrt.

Paks II. Zrt.

Befejeződött a mélyfúrási program kivitelezési szakasza

2016.06.10.

A Földtani Kutatási Program (FKP) részét képező mélyfúrások helyszíni munkái sikeresen befejeződtek. Fotóinkon az utolsó éjszakai munkálatok láthatóak.

Az FKP szerves részét képezi annak a telephelyvizsgálati és –értékelési munkának, amelynek célja, a természeti és emberi tevékenységből eredő, az új atomerőművi blokkok építése és üzemeltetése szempontjából mértékadó valamennyi körülmény és veszélyforrás azonosítása. Fontos feladat továbbá ezek jellemzése az atomerőmű tervezéséhez és biztonságának igazolásához.

A Földtani Kutatási Program (amely során a földkéreg szerkezetét és az azt alkotó kőzetek összetételét vizsgálják) keretében, számos sekélyfúrás, illetve geotechnikai és hidrogeológiai célú fúrás mellett, összesen nyolc mélyfúrásra került sor. Ezek mélysége fúrásonként legfeljebb 2000 méter volt. Az utolsó, Madocsához közeli mélyfúrás helyszíni munkái 2016. május végén értek véget, ezzel lezárult a mélyfúrási program kivitelezési szakasza. A munkaeszközök és helyszíni objektumok felszámolása után a területet, akárcsak az összes többi fúrás esetében, az eredeti állapotára visszaállítva adják majd át a tulajdonosnak.

Az alábbiakban az utolsó éjszaka során végzett munkálatokról közlünk helyszíni fotókat.
 
PAET_34P_utolso_01.jpg
 
PAET_34P_utolso_02.jpg
 
PAET_34P_utolso_03.jpg
 
PAET_34P_utolso_04.jpg
 
PAET_34P_utolso_05.jpg
 
Fotók: MVM Paks II. Zrt., Nagy Tamás