Feljebb
Bejelentkezés
HU | EN

Paks II. Zrt.

Paks II. Zrt.

Skip Navigation LinksPaks II. Zrt. » Paks II. Zrt. » Paks II. » Társadalmi felelősségvállalás

Skip Navigation LinksTársadalmi felelősségvállalás

 
 
Az új atomerőművi blokkok létesítése a következő 20 esztendő, de akár az évszázad legnagyobb ipari beruházása lehet Magyarországon. Célunk, hogy a beruházás során a magyarországi vállalatok részaránya 40%-os legyen. Ennek megfelelően az új atomerőművi blokkok létesítésében komoly gazdaságélénkítő potenciál és jelentős növekedési lehetőség rejlik a hazai vállalkozások számára. A beruházás nagy volumenű munkalehetőséget jelent a mérnöki-tervezési, villamos- és irányítástechnikai, építészeti és gépészeti terület számára, de természetesen az ezekhez kapcsolódó egyéb gazdasági szervezetek számára is kiemelt fontossággal bírhat a beruházás.
 
Az új blokkok építése különleges feladat, hatalmas mennyiségű alapanyagot, kiváló szaktudást és logisztikát igényel. Várhatóan több tízezer tonna berendezés beszállítása, legyártása és szerelése, valamint több százezer tonna építőanyag felhasználása révén előreláthatóan több ezer ember – mérnökök és szakmunkások egyaránt – számára biztosíthat munkalehetőséget a projekt. Az új blokkok létesítése után az üzemeltetés is több évtizedre teremthet új munkahelyeket, hiszen azok tervezett időtartama 60 év.
 
Természetesen a folyamatos munkaerő-utánpótlásról is gondoskodni kell, ezért a beruházás pozitív hatással lehet az oktatási szférára is. A világszerte elismert magyar nukleáris szakemberekkel és oktatókkal együttműködve kidolgozott szakképzési és szakirányú felsőoktatási tervek garantálják, hogy az új blokkok létesítéséhez és az üzembe helyezést követő üzemeltetéshez is kellő számú, tapasztalattal rendelkező mérnök álljon rendelkezésre.
A megvalósuló beruházás révén garantálhatjuk a megfizethető árú, elegendő hazai villamosenergia-kapacitást, ami további iparosodást is lehetővé tesz. Mindez természetesen a magyar nemzetgazdaság érdeke is.