Feljebb
Bejelentkezés
HU | EN

Paks II. Zrt.

Paks II. Zrt.

Skip Navigation LinksPaks II. Zrt. » Paks II. Zrt. » Média » Interaktív tájékoztató kamion

Skip Navigation LinksInteraktív tájékoztató kamion

 

Az interaktív tájékoztató kamion egy guruló bemutatóterem, amelyen látványos eszközök segítségével lehet megismerkedni az atomenergiával. A kiállítás az országot járva házhoz viszi az információt a nukleáris energia hazánkban betöltött szerepéről, a paksi atomerőműről, illetve az új blokkokkal kapcsolatos munkákról. A kamion 2009 októbere óta járja az ország településeit, fesztiváljait, rendezvényeit, hogy minél többen megismerkedhessenek a beruházással. A mobil kiállítás indulása óta mintegy 350 ezer vendéget fogadott.

 

intkamion1.jpg
 

A mozgó bemutatóteremben a látogatók interaktív táblákon ismerhetik meg az atomenergiát, a paksi atomerőmű jelenleg üzemelő négy blokkját, valamint a két új blokkal kapcsolatos tudnivalókat. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Paks II. projekt eddigi eredményeibe, tájékozódhatnak a beruházás jelentőségéről, társadalmi, gazdasági és környezeti hatásairól, szerepéről. A kiállítást fotók és kisfilmek színesítik, többek között a legmodernebb technológiát felvonultató VVER-1200-as blokktípusról, de virtuális sétát is tehetünk egy, a Paksra tervezetthez hasonló atomerőműben.

 

intkamion2.jpg 

 

A Paks II. Atomerőmű Zrt. interaktív bemutatóterme 2018 tavaszán rangos elismerést kapott: az Atomexpo Awards nemzetközi pályázat társadalmi kommunikáció kategóriájában elismerő oklevéllel tüntették ki a mozgó kiállítást.

 

A kamion azóta is megyéről megyére jár, és évek óta rendszeres látogatója az olyan fesztiváloknak, mint a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, az EFOTT, a Campus Fesztivál az East Fest, a Sziget Fesztivál, a Szegedi Ifjúsági Napok vagy a Debreceni Virágkarnevál.

 

A nyári fesztiválokon a kiállítás kiegészül a kamion mellett felállított Energiasziget sátorral, ahol számos további program és játék vár az érdeklődőkre.