Feljebb
Bejelentkezés
HU | EN

Paks II. Zrt.

Paks II. Zrt.

Skip Navigation LinksPaks II. Zrt. » Paks II. Zrt. » Köszöntő

Skip Navigation LinksKöszöntő

 
Köszöntjük a Paks II. Atomerőmű Zrt. honlapján!
 
A Magyar Országgyűlés 2014. február 6-án 256 igen, 29 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadta a magyar-orosz atomenergetikai együttműködésről szóló egyezmény kihirdetését szolgáló T/13628. számú törvényjavaslatot. A szavazáson résztvevő képviselők 89,2 százaléka támogatta a nemzetközi szerződést. Ezt megelőzően a  Magyar Országgyűlés 2009. március 30-án nagy többséggel, 330 igen szavazattal előzetes elvi jóváhagyást adott a magyar nukleáris kapacitás fenntartásához szükséges egy vagy két új atomerőművi blokk építésének előkészítésére Pakson. Az előkészítő munka elvégzésére az MVM Csoport 2012. július 26-án hozta létre az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaságot (ma Paks II. Atomerőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság).
 
Társaságunk feladatai közé tartozik többek között a fejlesztéshez szükséges kutatás elvégzése, a környezetvédelmi, vízjogi és létesítési engedélyek megszerzése, illetve a regionális gazdasági-társadalmi hatások feltérképezése.
 
A Paksi Atomerőmű építése a 20. század legnagyobb ipari beruházása volt Magyarországon. Az új atomerőművi blokkok létesítése hasonló léptékű esemény lehet, és hatalmas lehetőséget kínál az egész magyar gazdaság, a hazai vállalkozások és munkaerő számára.
 
Egyben fenntarthatósági, környezetvédelmi célokat is szolgál, hiszen a ma ismert műszaki megoldások közül egyedül egy atomerőmű képes a klímaváltozást okozó gázok kibocsátása nélkül, ipari méretekben, gazdaságosan villamos energia előállítására.
 
Bízunk benne, hogy honlapunkon minden szükséges információt megtalál az atomenergiával és az új atomerőművi blokkok létesítésével kapcsolatosan. Felmerülő kérdéseivel és észrevételeivel forduljon hozzánk bizalommal – munkatársaink készséggel válaszolnak Önnek.
 
Tartalmas, kellemes időtöltést kívánunk!


Paks II. Atomerőmű Zrt.