Feljebb
Bejelentkezés
HU | EN

Hungarian Power Companies Ltd.

We provide energy to your everyday life

Skip Navigation LinksPaks II. Zrt. » Paks II. Ltd. » Paks II. » Nagy Sándor vezérigazgató köszöntője

Skip Navigation LinksNagy Sándor vezérigazgató köszöntője

 
 
Tisztelt Látogató!
 
 
Köszöntöm az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. honlapján!
 
A Magyar Országgyűlés 2009. március 30-án nagy többséggel, 330 igen szavazattal előzetes elvi jóváhagyást adott a magyar nukleáris kapacitás fenntartásához szükséges egy vagy két új atomerőművi blokk építésének előkészítésére Pakson. Az előkészítő munka elvégzésére az MVM Csoport 2012. július 26-án hozta létre az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaságot.
 
Társaságunk feladata többek között a jövőbeni létesítés kereteinek meghatározása, a szállító kiválasztása, az ehhez szükséges műszaki és kereskedelmi feltételek meghatározása és biztosítása, valamint a finanszírozás előkészítése. A teendők közé tartozik még számos, a fejlesztéshez szükséges kutatás elvégzése, a környezetvédelmi, vízjogi és létesítési engedélyek megszerzése, a jogharmonizáció, illetve a regionális gazdasági-társadalmi hatások feltérképezése.
 
A Paksi Atomerőmű építése a 20. század legnagyobb ipari beruházása volt Magyarországon. Az új atomerőművi blokk vagy blokkok létesítése hasonló léptékű esemény lehet, és hatalmas lehetőséget kínál az egész magyar gazdaság, a hazai vállalkozások és munkaerő számára.
 
Egyben fenntarthatósági, környezetvédelmi célokat is szolgál, hiszen a ma ismert műszaki megoldások közül egyedül egy atomerőmű képes a klímaváltozást okozó gázok kibocsátása nélkül, ipari méretekben, gazdaságosan villamos energia előállítására.
 
Bízom benne, hogy honlapunkon minden szükséges információt megtalál az atomenergiával és az új atomerőművi blokkok létesítésével kapcsolatosan. Felmerülő kérdéseivel és észrevételeivel kérem, forduljon bizalommal kollégáimhoz – munkatársaink készséggel válaszolnak Önnek.
 
Tartalmas, kellemes időtöltést kívánok!
 
 
Nagy Sándor
vezérigazgató